Már négy halottja van a dámóci mérgezéseknek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két ember vesztette életét kedden a miskolci megyei kórházban a dámóci mérgezések miatt, ezzel négyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A kórházban még négy áldozatot ápolnak.

A mentők pénteken jelezték, hogy Dámócról mérgezés gyanújával kellett több embert is kórházba szállítaniuk. Keddig egy idős nő és egy 14 éves fiú vesztette életét, a gyanú szerint egy ellenőrizetlen összetételű szeszes italból ittak.

Tiba Sándor, a miskolci megyei kórház főigazgatója szerint metil-alkoholt ihattak, ezt a szervezet előbb formaldehiddé, majd hangyasavvá bontja. Mindkettő sejtméreg, a vese, a máj, a tüdő és az idegrendszer sejtjeit károsítják.

A rendőrség már őrizetbe vett két gyanúsítottat, egy dámóci férfit, akitől az áldozatok vették az italt, és egy lácacsékei férfit, akitől a gyanú szerint származhatott a mérgező ital. A település polgármestere, Tömös Béla Gyuláné, bár maga úgy gondolja, hogy a dámóciak általában nem vásárolnak gyanús eredetű szeszes italt, a rendőrség kérésére körbejárta a falut, és mindenkit figyelmeztetett, hogy ne vegyenek ilyen italokat, ha pedig már vettek és ittak is belőle, forduljanak orvoshoz.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.