Mindjárt lehívjuk a paksi hitel első részletét

Magyarország órákon belül lehívja a paksi hitel első részletét az oroszoktól - jelentette be Aszódi Attila, a paksi erőmű bővítéséért felelős államtitkár a Portfolio mai energiakonferenciáján.

Akinek eddig nem volt világos, hogy mekkora anyagi terhet vállalt ezzel a Fidesz-kormány, annak plasztikus példa, hogy erre az első hitelrészletre pusztán a tervezés első fázisában felmerült költségek fedezése végett van szükség, tehát nemhogy építkezésről, de a felvonulási épületek felhúzásáról sincs még szó, de a kérdéses összeg máris 98 millió euróra, vagyis több, mint 30 milliárd forintra rúg. Ez önmagában 4-5 kisebb vagy 2 nagyobb magyar stadion ára.

A 30 milliárdot napokon belül kifizetik a beszállító cégeknek. Aszódi emlékezetett arra, hogy a számlákon szereplő összegek 80 százalékát az orosz hitelből, 20 százalékát pedig magyar forrásból fizetik. Vagyis ehhez a 30 milliárdhoz, amit egyszer majd vissza kell pengetnünk, még hozzájön több, mint 7 milliárd forintnyi azonnal kifizetendő közpénz. (via Portfolio)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.