Mindjárt lehívjuk a paksi hitel első részletét

2017 november 7., kedd 14:38
444

Magyarország órákon belül lehívja a paksi hitel első részletét az oroszoktól - jelentette be Aszódi Attila, a paksi erőmű bővítéséért felelős államtitkár a Portfolio mai energiakonferenciáján.

Akinek eddig nem volt világos, hogy mekkora anyagi terhet vállalt ezzel a Fidesz-kormány, annak plasztikus példa, hogy erre az első hitelrészletre pusztán a tervezés első fázisában felmerült költségek fedezése végett van szükség, tehát nemhogy építkezésről, de a felvonulási épületek felhúzásáról sincs még szó, de a kérdéses összeg máris 98 millió euróra, vagyis több, mint 30 milliárd forintra rúg. Ez önmagában 4-5 kisebb vagy 2 nagyobb magyar stadion ára.

A 30 milliárdot napokon belül kifizetik a beszállító cégeknek. Aszódi emlékezetett arra, hogy a számlákon szereplő összegek 80 százalékát az orosz hitelből, 20 százalékát pedig magyar forrásból fizetik. Vagyis ehhez a 30 milliárdhoz, amit egyszer majd vissza kell pengetnünk, még hozzájön több, mint 7 milliárd forintnyi azonnal kifizetendő közpénz. (via Portfolio)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt