A magyar kormány képviselőivel is tárgyalt Trump idióta tanácsadója, akit sokan orosz ügynöknek tartanak

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Egy hete töviről hegyire elmeséltük, hol tart most a Trump-kampány és az oroszok közti összejátszást vizsgáló különleges ügyész munkája. De ezen az eljáráson kívül a szenátus és a kongresszus is felállított egy-egy bizottságot, az utóbbi egyik ülésén pedig a magyar kormány is szóba került.

A kongresszusi bizottság nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint ugyanis hosszasan kérdezgették Carter Page-t, Trump korábbi oroszügyi tanácsadóját egy tavaly augusztusi vagy szeptemberi budapesti útjáról. Page fontos figurája a botránynak, mivel az FBI már a kampány alatt megfigyelte, miután gyanakodni kezdtek, hogy orosz ügynök lehet.

Carter Page MoszkvábanFotó: Grigoriy Sisoev/Sputnik

Az esetet alaposan körbejáró Index a homályos válaszok alapján is rekonstruálni tudta, hogy Szemerkényi Réka korábbi washingtoni nagykövettel és Megyesy Jenő Amerika-ügyi miniszterelnöki főtanácsadóval találkozott. Az Index magyar forrásai ugyanakkor arról beszéltek, hogy Page látványosan felkészületlen volt, és egyáltalán nem volt érthető, mit keres az akkor még elnökjelölt Trump akkor még ismeretlennek számító embere Budapesten.

Az Index szerint szinte biztos, hogy nem ezek a félhivatalos találkozók vonzották Budapestre Page-t. A rejtélynek két valószínű megfejtését veti fel a cikk:

  • Az első szerint Page azért jött Budapestre, hogy az oroszokkal találkozzon. Ami elég nagy para lenne neki és Trumpnak is.
  • A másik szerint az amerikai sajtóban gyakran lesajnált Page egyszerűen csak bulizni akart egyet, és az utazás költségeit szerette volna elszámolni kampányköltésként.

Akármi is történt, akárkivel találkozott Page, az FBI valószínűleg minden lépéséről tudott - emlékeztet az Index, amely még számos részletet közöl a bizarr ügyről. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.