Elvette három gyermeküket és tizenhárom évre ítélte a a bíróság a szigetszentmiklósi szülőket

bűnügy
2017 november 08., 18:37

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítélete a Fővárosi Törvényszék februári döntését szerdán,

jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetés vár a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazó szülőkre.  

A ítélet megszüntette a szülőknek a három gyermekük feletti szülői felügyeleti jogát is. K. Rudolfot és feleségét háromrendbeli, társtettesként, folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondták ki bűnösnek. A vádirat szerint

a házastársak Szigetszentmiklóson nevelték kiskorú gyermekeiket, de a megfelelő élelmezésükről, ruházkodásukról nem gondoskodtak, óvodába egyáltalán nem, iskolába pedig rendszertelenül járatták őket. A gyerekeket kicsi koruktól, első emlékeitől kezdve 2012. január 23-áig tettlegesen és szexuálisan napi rendszerességgel bántalmazták.

A gyermekek védelme érdekében a bírósági szakban a bizonyítási eljárást a gyermekek védelme érdekében, erkölcsi okokból a nyilvánosság és a sajtó teljes kizárásával, zárt tárgyalás keretében folytatták le. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.