Két hónapnyi vizsgálat után megszólalt Hoppál Péter: A szocialista időszakban keletkezett rekordadósság Pécs városában

Miután a nyáron kiderült, brutális adósságban úszik Pécs városa, Páva Zsolt polgármester mellé egy "stratégiai irányító testületet" ültettek, és felállítottak egy tényfeltáró bizottságot a költségvetési hiány okainak vizsgálatára. A város gazdálkodását a rendszerváltástól áttekintő bizottság feje, Hoppál Péter nyilatkozott Bama.hu-nak két hónapnyi munka után. Az országgyűlési képviselő a lapnak elárulta:

"rengeteg zárszámadást, mérleget, stratégiai anyagot kért be a bizottság, melyeknek vizsgálatát a bizottsági tagok között szétosztották."

A cél, hogy minden pécsi átlássa az utóbbi huszonhét év helyi gazdasági folyamatait, tette hozzá Hoppál Péter, majd kijelentette: 

"az már most a napnál is világosabb, hogy a szocialista időszakban rekordadósság keletkezett Pécs városában, mely a polgári kormány által véghezvitt adósságkonszolidációt követően is érezteti negatív hatását."

A 7,5 milliárdos adóssággal küzdő várost 2009 óta vezeti fideszes polgármester.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.