Ujhelyi szerint a Soros-konzultáció miatt számon kéri az EP-elnök Orbánt

Megvalósul a Fidesz álma: Ujhelyi István szerda délután posztolta a Facebook-jára a bejegyzést, ami szerint 

"az Európai Parlament mai délutáni "elnöki értekezletén", ahol a képviselőcsoportok vezetői és az EP elnöke tárgyal stratégiai ügyekben, napirendre került Magyarország és a Soros-konzultáció ügye. Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető tette asztalra a kérdést, a botrányos konzultációs kérdőív kapcsán még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe Orbánékat. Úgy tudom, hogy az a döntés született: példa nélküli módon Antonio Tajani EP-elnök magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben. Ez botrány! Ez az Orbán-kormány szégyene!"

Brüsszel ismét támad.

Update: a szocialista képviselő beszámolóját megerősítette a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba az MTI-nek elmondta, hogy 

"az a helyzet, hogy a Magyarországot "rendszeresen kioktató" liberális politikus egyértelműen támogatja azokat a javaslatokat, amelyekről a konzultáció szól. Guy Verhofstadt a tavalyi népszavazás előtt világosan arra kérte a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a betelepítésekre. Ezek után letagadni a konzultációban szereplő terveket terebélyes arcátlanság". 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.