Ujhelyi szerint a Soros-konzultáció miatt számon kéri az EP-elnök Orbánt

Megvalósul a Fidesz álma: Ujhelyi István szerda délután posztolta a Facebook-jára a bejegyzést, ami szerint 

"az Európai Parlament mai délutáni "elnöki értekezletén", ahol a képviselőcsoportok vezetői és az EP elnöke tárgyal stratégiai ügyekben, napirendre került Magyarország és a Soros-konzultáció ügye. Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető tette asztalra a kérdést, a botrányos konzultációs kérdőív kapcsán még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe Orbánékat. Úgy tudom, hogy az a döntés született: példa nélküli módon Antonio Tajani EP-elnök magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben. Ez botrány! Ez az Orbán-kormány szégyene!"

Brüsszel ismét támad.

Update: a szocialista képviselő beszámolóját megerősítette a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba az MTI-nek elmondta, hogy 

"az a helyzet, hogy a Magyarországot "rendszeresen kioktató" liberális politikus egyértelműen támogatja azokat a javaslatokat, amelyekről a konzultáció szól. Guy Verhofstadt a tavalyi népszavazás előtt világosan arra kérte a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a betelepítésekre. Ezek után letagadni a konzultációban szereplő terveket terebélyes arcátlanság". 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.