Az ATV élő adásában vádolták meg zaklatással Szikora Jánost

bűnügy
2017 november 9., 19:58
comments 178

Egy nappal azután, hogy az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kátai István már utalt arra, hogy az Operettszínház mellett még egy színházban tapasztalt zaklatást, a színész el is mondta, hogy kire utalt: Szikora János rendezőre, aki 2012 óta vezeti a székesfehérvári Vörösmarty Színházat. 

Kátai elmesélte, hogy évekkel ezelőtt egy asztal körül ültek többen a színházi büfében, amikor megjelent a "mérges igazgató úr". Ekkor két színész és két fiatal színészhallgató lány ült az asztalnál, közéjük ült le a rendező, a többiek kinn dohányoztak a teraszon. Kátai a színésztársával elment a pulthoz, ekkor mondta neki a pultos, hogy most ne forduljanak meg. 

Erre persze megfordult, és látta, hogy a férfi keze a lány nyakánál volt, a másik keze meg a lábánál. Elsőször zavarukban csak kuncogni tudtak. Miután a két férfi megfordult, Kátai elmondása szerint Szikora elkezdte a lány arcát simogatni. Itt még nem tudták megállapítani, hogy a lány tiltakozott-e, de nem sokkal később, miután Szikora távozott az asztaltól és odavetette, hogy "nem történt semmi", a lány odament hozzájuk, és ekkor látták, hogy remeg. Kátai elmondása szerint ekkor bocsánatot kértek tőle, amiért nem avatkoztak közbe. 

A műsorban bemutattak egy online beszélgetést, ami Kátai és a zaklatásnak kitett nő között zajlott, és ebből kiderül, hogy ezen az estén nem történt sok minden, de másnap, a premier napján jóval durvább jelenet zajlott, leült mellé és fogdosni kezdte.

Kátai elmondása szerint az esetnek rajta kívül több szemtanúja is volt a színházban. Mivel több színész- és rendezőbarátja is ebben az intézményben dolgozik, délelőtt értesítette a színházat, hogy a nyilvánosság előtt is el fogja mondani, amit látott, és azt kérte, hogy vizsgálják ki az esetet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt