A Youtube azt ígéri, szigorúbban fellép a gyerekeket célzó, ijesztő videók ellen

Miután a New York Timesban megjelent egy cikk arról, hogy a Youtube gyerekeknek szánt applikációján időnként kifejezetten ijesztő tartalmak is átcsúsznak, a Youtube megígérte, hogy fellép a káros videók ellen.

Ez mi???Fotó: Youtube

A cég már augusztusban közölte, hogy nem fogja engedni a videógyártó felhasználóknak, hogy „családbarát karakterek nem megfelelő felhasználásával” pénzt csináljanak, most pedig azt mondták, ha a problémás videót megjelölik, korhatárossá teszik, így azokat a Youtube nem dobja fel a gyerekekben.

Először egy algoritmus bírálja el a videókat, aztán a világ több időzónájában dolgozó több ezer emberből álló stábjuk elé kerül a megjelölt tartalom, ők bírálják el, hogy valóban gyerekbarát-e a videó. A cég szerint egy ideje dolgoznak ezen, és nincs köze a lépésnek a New York Times cikkéhez.

A Youtube szerint általában kell pár nap a videóknak, hogy a sima Youtube-ról a Youtube Kidsre kerüljenek, remélhetőleg ezalatt kiderül, hogy valóban gyerekbarát-e a tartalom. Hogy ez elég lesz-e a gyerekeket célzó horrorvideók ellen, az hamarosan kiderül. (Verge)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.