A Youtube azt ígéri, szigorúbban fellép a gyerekeket célzó, ijesztő videók ellen

INTERNET
2017 november 10., 07:33
comments 41

Miután a New York Timesban megjelent egy cikk arról, hogy a Youtube gyerekeknek szánt applikációján időnként kifejezetten ijesztő tartalmak is átcsúsznak, a Youtube megígérte, hogy fellép a káros videók ellen.

photo_camera Ez mi??? Fotó: Youtube

A cég már augusztusban közölte, hogy nem fogja engedni a videógyártó felhasználóknak, hogy „családbarát karakterek nem megfelelő felhasználásával” pénzt csináljanak, most pedig azt mondták, ha a problémás videót megjelölik, korhatárossá teszik, így azokat a Youtube nem dobja fel a gyerekekben.

Először egy algoritmus bírálja el a videókat, aztán a világ több időzónájában dolgozó több ezer emberből álló stábjuk elé kerül a megjelölt tartalom, ők bírálják el, hogy valóban gyerekbarát-e a videó. A cég szerint egy ideje dolgoznak ezen, és nincs köze a lépésnek a New York Times cikkéhez.

A Youtube szerint általában kell pár nap a videóknak, hogy a sima Youtube-ról a Youtube Kidsre kerüljenek, remélhetőleg ezalatt kiderül, hogy valóban gyerekbarát-e a tartalom. Hogy ez elég lesz-e a gyerekeket célzó horrorvideók ellen, az hamarosan kiderül. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt