Begyűjtötték az utcáról a koldusokat Ivanka Trump látogatása előtt Hyderabadban

külföld
2017 november 10., 06:35
comments 103
Hyderabadi utcakép. A városvezetés szerint ezen rontott rengeteget a koldusok látványa, akiket ezért Ivanka Trump látogatása előtt tömegesen tartóztatnak le.
photo_camera Hyderabadi utcakép. A városvezetés szerint ezen rontott rengeteget a koldusok látványa, akiket ezért Ivanka Trump látogatása előtt tömegesen tartóztatnak le. Fotó: NOAH SEELAM/AFP

Városszerte begyűjtötték és bebörtönözték a hajléktalanokat és a koldusokat Hyderabad utcáiról a helyi hatóságok Ivanka Trump látogatása előtt. A város rendőrkapitánya Ivanka Trump látogatására tekintettel két hónapra betiltotta a városban a koldulást, ezzel teremtett jogalapot a tömeges letartóztatásokra.

Ivanka Trump november 28-30 között vesz majd részt a városban a Vállalkozási Világcsúcstalálkozón.

A Financial Times jelentése szerint a rendőrök nagy erővel kezdtek neki a koldusok összefogdosásának, csak szerdán majdnem négyszáz koldust szállítottak az egyik elővárosba, Goshamahalba egy "rehabilitációs központnak" becézett börtönbe.

"Néhány koldus panaszkodott, hogy elvesszük a szabadságukat. De megmagyaráztuk nekik, hogy csak az ő érdekükben tesszük, mert egy rehabilitációs központba kerülnek, ahol majd gondoskodnak róluk" - mondta erről egy helyi rendőrtiszt az Indian Express című lapnak. (Via FT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.