Bonyolódik a meztelenül karambolozó kanadaiak története

külföld
2017 november 10., 05:46
comments 73

Emberrablással vádoltak meg hármat azok közül a kanadaiak közül, akik meztelenül okoztak autóbalesetet a héten. Még hétfőn hajtott bele szándékosan egy BMW egy teherautóba Edmontontól délre, Nisku településen. Az eset már akkor elég nagy feltűnést keltett, tekintettel arra, hogy a BMW-ben ülő mint az öt ember anyaszült meztelen volt. Ez még nyáron is szokatlan lenne, de Niskuban aznap több centis hó borította az utakat és mínusz 10 fokot mértek.

A rejtély azóta csak fokozódott. Mint már említettem, a BMW három, nagykorú utasát emberrablás vádjával állíthatják bíróság elé. A nyomozás adatai szerint a karambol előtt húsz perccel a BMW-ben utazok otthonából raboltak el egy háromtagú családot: egy idősebb urat, a nejét és csecsemőkorú gyermeküket. A férfit a kocsi csomagtartójába gyömöszölték, de sikerült kiszabadulnia a mozgó járműből. Pár percre rá a nejének is sikerült elmenekülnie a csecsemővel a kezében.

Egy arra járó teherautó előbb a férfit, majd a nőt és a babát is felvette. A megmentő a Leduc Plumbing and Heating nevű víz-gázszerelő cég munkatársa volt. Főnöke, a cégtulajdonos Derek Scott szerint beosztottja nyilván megállt, amikor meglátta az útszéli árokból mezítláb előkúszó áldozatokat. "A tél közepén vagyunk, ha ilyenkor mezítláb rohangáló embereket látsz, akkor megállsz segíteni" - mondta.

A BMW-ben utazó emberrablók ezután hajtottak bele szándékosan a teherautóba.

A baleset után kiérkező rendőröknek erőszakkal kellett kirángatniuk a meztelen embereket a BMW-ből, a legkeményebben az utolsóként kiszedett nő küzdött ellenük. Az ellenállásuk miatt meg kellett bilincselni őket, így anyaszült meztelenül, hátrabilincselt kézzel vezették el őket. Végül két kiskorú lányt szabadon engedtek, de a három felnőttet, egy 27 éves férfit, illetve egy 30 és egy 35 éves nőt letartóztattak.

A nyomozóknak azt egyelőre nem sikerült megválaszolniuk, hogy miért volt mindenki meztelen a BMW-ben. Azt mindenesetre már gyanítják, hogy áldozataikat nem véletlenszerűen választották ki, "az érintettek ismerték egymást". (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.