Bukott rajta a költségvetés, de az államtitkár még mindig az olcsóságával védi a letelepedési kötvényt

"A letelepedési kötvények bevezetésére azért volt szükség, mert a baloldali kormányok óriási államadósságot hagytak maguk után," írja a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a szocialista Molnár Zsolt kérdésére válaszolva. Dömötör Csaba szerint 

"a polgári kormány szerette volna elkerülni az IMF-hitelek felvételét , és olyan finanszírozási formákat keresett, amelyeknek köszönhetően kevesebb kamatot kellett kifizetni. A kötvényprogram ebben játszott fontos szerepet."

Ezzel szemben a 2013-ban bevezetett kötvényprogram csak az első két évében érte meg valójában az országnak. Miután két százalék alá került a piaci hozam, és a fix kétszázalékos kamat lépett érvénybe, bukás volt a biznisz. A Magyar Nemzet korábbi összesítése szerint csak idén 

16,4 milliárd forintot vesztett a költségvetés a kötvényprogramon.

Dömötör válaszában ezzel már nem foglalkozott. A becslések szerint a közvetítőcégek mintegy 145 milliárdot kerestek a programom, csak Rogán ügyvédjének cége 9,6 milliárdos profitnak örülhetett. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.