Bukott rajta a költségvetés, de az államtitkár még mindig az olcsóságával védi a letelepedési kötvényt

2017 november 10., péntek 15:54
156

"A letelepedési kötvények bevezetésére azért volt szükség, mert a baloldali kormányok óriási államadósságot hagytak maguk után," írja a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a szocialista Molnár Zsolt kérdésére válaszolva. Dömötör Csaba szerint 

"a polgári kormány szerette volna elkerülni az IMF-hitelek felvételét , és olyan finanszírozási formákat keresett, amelyeknek köszönhetően kevesebb kamatot kellett kifizetni. A kötvényprogram ebben játszott fontos szerepet."

Ezzel szemben a 2013-ban bevezetett kötvényprogram csak az első két évében érte meg valójában az országnak. Miután két százalék alá került a piaci hozam, és a fix kétszázalékos kamat lépett érvénybe, bukás volt a biznisz. A Magyar Nemzet korábbi összesítése szerint csak idén 

16,4 milliárd forintot vesztett a költségvetés a kötvényprogramon.

Dömötör válaszában ezzel már nem foglalkozott. A becslések szerint a közvetítőcégek mintegy 145 milliárdot kerestek a programom, csak Rogán ügyvédjének cége 9,6 milliárdos profitnak örülhetett. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt