Csomagfeladási limittel készül a karácsonyi rohamra a Magyar Posta

gazdaság
2017 november 10., 07:55
comments 472
Ez a felvétel 2017. október 24-én készült, amikor a Magyar Posta még azt állította, hogy felkészült a karácsonyi csomagforgalomra, lol. Most meg kitalálták, hogy az emberek ne adhassanak fel ötnél több csomagot, lol. Mindezt azért, hogy fenntarthassák a szolgáltatás "magas színvonalát, lmao.
photo_camera Ez a felvétel 2017. október 24-én készült, amikor a Magyar Posta még azt állította, hogy felkészült a karácsonyi csomagforgalomra, lol. Most meg kitalálták, hogy az emberek ne adhassanak fel ötnél több csomagot, lol. Mindezt azért, hogy fenntarthassák a szolgáltatás "magas színvonalát, lmao. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

"November 15-től visszavonásig nem szerződéses ügyfeleink [vagyis az átlagos postára járók java - akiraly.] naponta legfeljebb 5 darab MPL üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel" - olvasta a Magyar Posta honlapján a Zoom. A cég nem is csinál titkot abból, hogy a feladható csomagok mennyiségének korlátozásával a tavaly év végi katasztrofális állapotokat próbálja megelőzni. Akkor, bár ezt igyekeztek letagadni, a Posta képtelen volt megkűzdeni azzal, amit józan paraszti ésszel egyetlen feladatának gondolnánk: kézbesíteni a címzetteknek a csomagokat. Én például több mint másfél hónapot vártam egy rendelésemre, amit szerencsére nem karácsonyi ajándéknak szántam.

A Posta közleménye szerint az intézkedésre valóban azért van szókség, hogy "az év végi élénk küldeményforgalomban" is fenntarthassák a szolgáltatás megszokott, saját értékelésük szerint "magas" színvonalát.

Három hete, október 24-én a Posta még azt állította, hogy "felkészült" a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra, de gondolom ez csak ugyanolyan szóvirág, mint a "magas színvonalú szolgáltatás". A megszokott színvonalra a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége szerint ugyanakkor valóban számíthatunk, szerintük idén se lesz kisebb a káosz, mint tavaly. Ha jót akar magának, akkor már szeptemberben megvásárolta a karácsonyi ajándékokat.

UPDATE:

A Magyar Posta tájékoztatása szerint magánszemélyekre nem vonatkozik a korlátozás. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.