Egymilliárd dollárért vásárolhatja fel a Musical.ly-t egy kínai cég

Az ikrek általában is nagyon népszerűek a Musical.lyn, de Izánál és Elle-nél nincs nagyobb sztár.Fotó: Youtube screenshot / Iza and Elle

Nyolcszázmillió és egymilliárd dollár közti áron felvásárolja a Musical.ly nevű, kiskamaszok körében elsöprő népszerűségnek örvendő videós alkalmazást Kína aktuálisan legmenőbb technológiai startupja, a Bytedance nevű tartalomszolgáltató. Azoknak, akiknek az ismerősi körében nincsenek kiskamaszok annyit tudnék mondani a Musical.ly-ról, hogy ezen a gyerekek nagy kreativitással készítenek trükkös videókat, amiken népszerű slágereket tátoghatnak el.

A pénteken ismertetett tervek szerint a Bytedance magába olvasztaná a népszerű alkalmazást. Az üzlettől azt remélik, hogy segíthet a Kínában már most is nagyon népszerű, napi 120 millió látogatót kiszolgáló híraggregátoruk, a Toutiao globális népszerűsítésében. A Bytedance-nek ugyanis a világpiacra még nem sikerült betörnie, míg az amúgy eredendően szintén kínai Musical.ly globálisan is nagyon népszerű.

"A Musical.ly globális népszerűségét és a Bytedance hatalmas kínai felhasználói bázisát egyesítve jelentős globális platformot teremthetünk tartalomgyárosainknak, és új piacokat nyithat a brandjainknek" - írta közleményében a Bytedance vezérigazgatója, Csang Ji-ming. Elképzelései szerint a Musical.ly független platform maradna, de a jövőben élvezhetné a Bytedance fejlett AI-technológiájának előnyeit. (Via Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.