Egymilliárd dollárért vásárolhatja fel a Musical.ly-t egy kínai cég

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Az ikrek általában is nagyon népszerűek a Musical.lyn, de Izánál és Elle-nél nincs nagyobb sztár.Fotó: Youtube screenshot / Iza and Elle

Nyolcszázmillió és egymilliárd dollár közti áron felvásárolja a Musical.ly nevű, kiskamaszok körében elsöprő népszerűségnek örvendő videós alkalmazást Kína aktuálisan legmenőbb technológiai startupja, a Bytedance nevű tartalomszolgáltató. Azoknak, akiknek az ismerősi körében nincsenek kiskamaszok annyit tudnék mondani a Musical.ly-ról, hogy ezen a gyerekek nagy kreativitással készítenek trükkös videókat, amiken népszerű slágereket tátoghatnak el.

A pénteken ismertetett tervek szerint a Bytedance magába olvasztaná a népszerű alkalmazást. Az üzlettől azt remélik, hogy segíthet a Kínában már most is nagyon népszerű, napi 120 millió látogatót kiszolgáló híraggregátoruk, a Toutiao globális népszerűsítésében. A Bytedance-nek ugyanis a világpiacra még nem sikerült betörnie, míg az amúgy eredendően szintén kínai Musical.ly globálisan is nagyon népszerű.

"A Musical.ly globális népszerűségét és a Bytedance hatalmas kínai felhasználói bázisát egyesítve jelentős globális platformot teremthetünk tartalomgyárosainknak, és új piacokat nyithat a brandjainknek" - írta közleményében a Bytedance vezérigazgatója, Csang Ji-ming. Elképzelései szerint a Musical.ly független platform maradna, de a jövőben élvezhetné a Bytedance fejlett AI-technológiájának előnyeit. (Via Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.