Kisvárdán 6,5 milliárd forintból épül éticsiga-feldolgozó üzem

2017 november 10., péntek 14:16
162

100 százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, aminek az alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le.

Éticsiga (Helix pomatia) Fotó: Pixabay

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepségen elmondta, a 12 ezer m2-es, korszerű üzem 300 új munkahelyet teremt a régióban.

Kötél Bernadett, a beruházó francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoporthoz tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. ügyvezető igazgatója szerint a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, a termékek elsődleges piaca Franciaország lesz.

Az itt előállított vajazott csigát, a sós és édes fagyasztott-tészta-termékeket és a későbbiekben előállítandó gyümölcs-, hús- és csigatöltelékeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt