Kisvárdán 6,5 milliárd forintból épül éticsiga-feldolgozó üzem

gazdaság
2017 november 10., 14:16
comments 158

100 százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, aminek az alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le.

photo_camera Éticsiga (Helix pomatia) Fotó: Pixabay

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepségen elmondta, a 12 ezer m2-es, korszerű üzem 300 új munkahelyet teremt a régióban.

Kötél Bernadett, a beruházó francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoporthoz tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. ügyvezető igazgatója szerint a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, a termékek elsődleges piaca Franciaország lesz.

Az itt előállított vajazott csigát, a sós és édes fagyasztott-tészta-termékeket és a későbbiekben előállítandó gyümölcs-, hús- és csigatöltelékeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.