Navracsics: Magyarországon úgy beszélnek Európáról, mintha mi magyarok nem Európa részei lennénk

Különösen fontos Európa jövőjéről, sőt jelenéről is beszélni, még akkor is, ha rengeteg éles vitát kiváltó téma akad, mondta Navracsics Tibor uniós biztos pénteken a Párbeszéd a polgárokkal rendezvényen Kecskeméten. 

"Azt figyeltem meg, hogy sokszor Magyarországon úgy beszélünk Európáról, mintha külpolitika lenne, mintha mi magyarok nem Európa részei lennénk, és egy külső hatalommal folytatunk veszekedést. Márpedig Magyarország Európa alapvető része"

- mondta. 

Bár kicsinek nevezzük magunkat, valójában egy közepes ország vagyunk, "meghatározó erővel az oktatás, a kultúra, és még a tegnapi eredményt is figyelembe véve a sport területén is" - tette hozzá. A gazdasági mutatókat nézve Navracsics szerint kijelenthető, hogy

„jól helytállunk, erőn felül teljesítünk, de nem Európa nélkül, és nem Európa ellenében. Pontosan annyira vagyunk európaiak, amennyire akarjuk.”

Az EU és Magyarország kapcsolatában a biztos szerint

"nem az a fontos, hogy minden kérdésben már az elején egyetértsünk, hanem hogy egyet nem értéseink ellenére is együtt akarjunk működni."

Navracsics és Orbán október 16-ánForrás: Orbán Viktor / Facebook

A Baon.hu beszámolója szerint Navracsics úgy vélekedik, hogy a 

a magyaroknak kissé kevésbé kellene érzékenynek lenniük az unióval való vitákban.

Példaként a kötelezettségszegési eljárások számát hozta, amik tekintetében a tagállamok középmezőnyébe tartozik Magyarország. Hozzátette: 

nem kirívóan sok a hazánk ellen indult ilyen ügy.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.