"Tizenhat évesen embert is öltem", büszkélkedett Rodrigo Duterte

2017 november 10., péntek 10:44
89
A Fülöp-szigeteken Duterte elnök engedélyével számolatlanul lincselik meg azokat, akit kábítószerdílernek gondolnak. Fotó: NOEL CELIS

Félreérthetetlenül fenyegetésnek szánt beszédében büszkélkedett el Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök azzal, hogy 16 éves korában embert ölt. "Tinédzserként rendszeresen kerültem börtönbe. Sok verekedési ügyem volt. Tizenhat évesen embert is öltem. Egy igazi embert, egy verekedés, egy késelés során. És az csak egy pillantásért volt" - mondta, majd hogy mindenki értse, miért is büszkélkedik börtönmúltjával és egy gyilkossággal, hozzátette, hogy "most még inkább így lenne, mivel elnök vagyok".

Duterte az erőszakos múltja felidézésével Agnes Callamard-nak, az ENSZ jelentéstevőjének üzent, akit már korábban is azzal fenyegetet, hogy felpofozza. Callamard a kábítószerfüggők ellen indított lincshadjáratról írt jelentést az ENSZ-nek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt