"Tizenhat évesen embert is öltem", büszkélkedett Rodrigo Duterte

külföld
2017 november 10., 10:44
comments 87
A Fülöp-szigeteken Duterte elnök engedélyével számolatlanul lincselik meg azokat, akit kábítószerdílernek gondolnak.
photo_camera A Fülöp-szigeteken Duterte elnök engedélyével számolatlanul lincselik meg azokat, akit kábítószerdílernek gondolnak. Fotó: NOEL CELIS

Félreérthetetlenül fenyegetésnek szánt beszédében büszkélkedett el Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök azzal, hogy 16 éves korában embert ölt. "Tinédzserként rendszeresen kerültem börtönbe. Sok verekedési ügyem volt. Tizenhat évesen embert is öltem. Egy igazi embert, egy verekedés, egy késelés során. És az csak egy pillantásért volt" - mondta, majd hogy mindenki értse, miért is büszkélkedik börtönmúltjával és egy gyilkossággal, hozzátette, hogy "most még inkább így lenne, mivel elnök vagyok".

Duterte az erőszakos múltja felidézésével Agnes Callamard-nak, az ENSZ jelentéstevőjének üzent, akit már korábban is azzal fenyegetet, hogy felpofozza. Callamard a kábítószerfüggők ellen indított lincshadjáratról írt jelentést az ENSZ-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.