Megölték a walesi állatkertből meglógott hiúzt

ÁLLAT
2017 november 11., 10:09
comments 195

Közel két hete szabadult ki a Lillith nevű eurázsiai hiúz egy walesi állatkertből. A nőstény lakott területre jutott, nem akartak kockáztatni, és kilőtték az állatot - írja a Guardian. A 18 hónapos nőstény október 29-én szökött meg a ceredigioni Borth Wild Animal Kingdom nevű állatkertből, akkor jelezték, az állat nem jelent fenyegetést az emberekre, de azért igyekezzenek távol maradni tőle, ha esetleg belefutnának.

A nagymacskát nagy erőkkel keresték, távolról többször látták is, még rendőrhelikoptert is bevetettek. Próbálták befogni, visszaterelni, de a ceredigioni városi tanács végül úgy döntött, "humánus módon", péntek éjjel végeznek az állattal. Bár nincs feljegyzés arról, hogy hiúz valaha emberre támadt volna, megjegyezték, hogy a pánikba esett, sarokba szorított hiúz viselkedése kiszámíthatatlan lett volna. 

Az állatkert Facebookon-oldalán az áll, hamarosan kiadnak egy hivatalos sajtóközleményt a hiúz megöléséről, és hangsúlyozzák, ez nem az ő döntésük volt, és 

"mi soha nem értettünk volna ezzel egyet, és nem vettünk volna részt a mi babahiúzunk kilövésében. Nagyon el vagyunk keseredve, és nagyon dühösek vagyunk a történtek miatt"

Arról, hogy miért nem használtak altatólövedéket, egyelőre nincs hír.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.