Valami nincs rendben Bud Spencer szobrával

belföld
2017 november 11., 09:10
comments 274

Szombat délután avatják fel hivatalosan Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer szobrát a budapesti Corvin-negyedben. A szoborállításról Józsefváros képviselőtestülete szeptember hetedikei ülésén döntött, mert

„Bud Spencer személye tiszteletre méltó mind sportolói és filmes karrierje, mind pedig azon szemlélete miatt, amellyel az életre s a világra tekintett”. 

A szobornak láthatóan nagyon sokan örülnek, annak viszont valószínűleg kevésbé, hogy van egy kis hiba a talpazatba gravírozott feliraton. Ezt kollégám, a 444 hivatalos Bud Spencer-Terence Hill-filmügyi biztosa, Herczeg Márk vette észre szinte azonnal, ahogy az első képek a szoborról megérkeztek. 

A hiba pedig az, hogy míg a feliraton Bud Spencer valódi neve, azaz Carlo Pedersoli szerepel, az alatta olvasható idézet alá Terence Hill neve került. 

Pedig az ő neve valójában Mario Girotti. A művésznév használatát indokolhatná, ha Girotti esetleg egy filmben mondta volna az idézett mondatot - "Mi sohasem veszekedtünk" -, de nem így volt, ezt Girotti mondta Pedersoli temetésén.

link Forrás

Bár nem egy óriási hiba, kicsit azért reménykedtünk, hogy talán a szobor valamelyik másik részén helyre lesz ez téve, de most, hogy szinte minden szögből láttuk az alkotást, erre egyre kisebb esélyt látunk.

Címlapfotó: Corvin-negyed/Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.