Életművéért kapott Oscar-díjat Donald Sutherland

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Donald Sutherland és az életműdíjFotó: ROBYN BECK/AFP

Agnes Varda francia filmrendező, Charles Burnett forgatókönyvíró-rendező, Owen Roizman operatőr és Donald Sutherland színész is Oscar-életműdíjat vehetett át szombat este a Hollywoodban megrendezett Kormányzók bálján. A kilencedik alkalommal megrendezett gálát a kormányzótestület tagja, Steven Spielberg nyitotta meg. 

Vardát Kimberly Peirce filmrendező, Kate Amend dokumentumfilmes, Angelina Jolie és Jessica Chastain, Burnettet Ava Duvernay, Reginald Hudlin és Sean Baker méltatták. Owen Roizmanról Dustin Hoffmann mondott szép szavakat. Donald Sutherlandet  Whoopi Goldberg konferálta fel és 

"a valaha élt legnagyobb varázslók egyikének" 

nevezte. Jennifer Lawrence is szót kért és az "egyik legelkötelezettebb, legprofibb színészként" emlegette azok közül, akikkel volt alkalma együtt dolgozni. Sutherland megköszönte az Oscar-díjat és az egykori komikus Jack Benny mondásával nevettette meg a publikumot:

 "Nem érdemeltem meg ezt, de köszvényem van és azt sem érdemeltem meg".

A gálán különleges Oscar-díjat kapott Alejandro González Inárritu mexikói filmrendező Emmanuel Lubezki operatőri közreműködésével készített virtuálisvalóság-filmje, a Carne y Arena (Hús és homok). (MTI via HollywoodReporter)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.