Ilyen, amikor valaki beleáll a 170 kilométer/órás szélviharba

időjárás
2017 november 12., 11:20
comments 53

Tony Padham időjáráselemzéssel foglalkozik, ami valószínűleg a munkaideje nagyrészében többet jelent annál, mint hogy beleáll a nagyon erős szélbe, majd megállapítja, hogy fúj. De most mégis ez történt: az Egyesült Államok közismerten egyik legzordabb időjárási viszonyokra képes megfigyelési állomásánál, a New Hampshire államban található Mount Washington-i állomáson állt ki a 105 mérföld/órás, azaz 169 kilométerperórás szélrohamba.

link Forrás

Ez az a meteorológiai állomás, ahol amúgy sokáig a valaha mért legerősebb szelet rögzítették: még 1934-ben, 231 mérföldperórás, azaz 371,75 kilométerperórás sebességgel fújó szélvihart észleltek. Abba mondjuk valószínűleg Padham sem állt volna így ki. Ma már nem ez számít a leggyorsabb szélnek, 1996-ban az Olivia-ciklonnal 408 kilométerperórás, azaz 253 mérföldperórás szelet rögzített egy ausztrál állomás. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.