Az Amazon sorozatot akar csinálni a Gyűrűk Urából

Sorozat
2017 november 13., 21:35
comments 86

Az Amazon ma bejelentette, hogy megszerezték a Gyűrűk Ura-univerzum tévés jogait, és Középföldén játszódó sorozatot akarnak gyártani. A közleményük szerint a sorozat egy prequel lenne, és a Gyűrűk Ura első kötetét megelőzően játszódna (mondjuk, a Hobbit trilógia is azt megelőzően játszódik, de erről nem esett szó). Sőt, még egy spin-off sorozatra is van engedélyük.

Az Amazon távlati célja az lehet, hogy megszorongassa a konkurens HBO-t, amely az utóbbi időben rengeteg pénzt keresett a Trónok harcával.

A külföldi sajtó egyelőre csak találgatja, mennyit fizethetett a cég a tévés jogokért, de állítólag 200 millió dollárt is meghaladó összegről lehet szó, ez pedig közel akkora összeg, mint amennyit az Amazon vezetője, Jeff Bezos a Washington Post bekebelezéséért kipengetett. (Verge, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.