Ilyen súlyosan nézett ki, amikor az ukrán szélsőségesek füstbombákat robbantottak tegnap Beregszászon

Így néz ki az, amikor a szélsőségesek füstbombát robbantgatnak és masíroznak Beregszász utcáin. Mindeközben pedig azt üvöltözik, hogy: jegyezd meg idegen, itt ukrán a gazda vagy halál az ellenségre. Szép vasárnap délután helyett félelemkeltő akció. A Gyűrűk Ura orkjai is úriemberek ezekhez képest....

Így vezette fel a vasárnapi beregszászi ukrán nacionalista vonulásról készült, a Facebookon megosztott képeit K. Debreceni Mihály kárpátaljai újságíró. A fotók - pontosabban egy hírvideóról készült screenshotok - megrázóan mutatják be az esemény kisszerűségét, félelmetességét és nyomasztóságát:

A tüntetésről tegnap azt írtuk, hogy

a városban vonuló nacionalista hordák levették a magyar zászlót a beregszászi városházáról. Egy másik oldal, a pershij.com.ua szerint a Szvoboda párthoz kötődő radikálisok el is akarták égetni a lobogót, de a rendőröknek sikerült még időben közbelépni. A tudósítás szerint nagyjából ötvenen vettek részt a vonulásban és zúzásban. (...) A fiatalok katonai egyenruhában és maszkban vonultak végig a városon „Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek!” és „Ukrajna mindenek felett!” rigmusokat skandálva. A vonulás apropója a Karpatszka Szics szélsőjobboldali alakulat 1938-as megalakulásának évfordulója volt, ezt vegyítették némi magyarellenességgel.

Az esetről beszámoló kárpátalja.ma azt is írja, szombaton hasonló felvonulás zajlott Ungváron.