Nem a szex okozza a hirtelen szívmegállást

A Los Angeles-i Cedars-Sinai Heart Institute több ezer hirtelen szívmegállásos esetet vizsgált meg, és arra jutott, hogy azt csak legritkább esetben okozhatja a szex.

A 4557 megvizsgált esetből csak 34 olyat találtak, amikor valakinek szex közben vagy szex után egy órával áll volna meg a szíve. Ugyanakkor ebből 32 eset férfiakkal történt, szóval náluk nagyobb a valószínűsége ennek.

A kutatás eredményeit az Amerikai Szívügyi Szövetség találkozóján mutatták be. Sumeet Chugh, a Cedars-Sinai Heart Institute kutatója szerint ez az első olyan vizsgálat, amely összefüggést keresett a szex és a hirtelen szívmegállás között.

A szívmegállás a vérkeringésnek a hirtelen megszűnését jelenti, aminek következtében megszűnik az életfontosságú szervek oxigénellátása. Gyors beavatkozással a szív általában újraindítható, de enélkül általában halálhoz vezet.

Ugyanakkor a hirtelen szívmegállás nem azonos a szívinfarktussal, bár az is okozhatja. A szívinfarktusnál már más a helyzet, mert azt akár a szex is kiválthatja.(BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.