A német rendőrségnek be kellett törnie a lakásba, mert Alexa hajnalban teljes hangerőn bulizott

Egy német férfi azt állítja, hogy Alexa, az Amazon hangvezérelt robotasszisztense egy „saját bulit” rendezett a lakásban hajnalban, aminek az lett a vége, hogy a rendőrség kénytelen volt rátörni az ajtót a szoftverre.

Alexa a lakásban 1:50-kor kezdte maximális hangerőn bömböltetni a zenét, és mivel senki sem volt otthon a hatodik emeleti lakásban, hogy leállítsa a gépet, a zenebona egészen hajnali 3-ig tartott, addigra elégelték meg a szomszédok a lármát, és ekkor törtek be a lakásba a rendőrök.

Oliver Haberstroh – aki arra ért haza, hogy lecserélték a zárját – azt állítja, Alexa magától kapcsolt be, nem parancsolt rá senki, és a férfi a mobilját sem használta, hogy beindítsa a Spotifyt vagy valami hasonlót.

Az Amazon közölte, hogy hajlandó megfizetni a Haberstroht ért kárt, de a cég állítja, Alexa nem hibásodott meg, megfelelően működött, „távolról aktiválták”. (Mixmag)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.