Autós kakasviadalba, majd baltás támadásba fulladt a szerelmi háromszög Apcon

bűnügy
2017 november 14., 09:13

Most emeltek vádat egy apa és fia ellen egy elég összetett, féltékenységből született ügyben, ami még tavaly nyáron történt Apcon. A Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint az egész dolog úgy indult, hogy a 31 éves vádlott egy korábbi bűncselekmény miatt hosszabb ideig távol volt élettársától, aki eközben összejött az egyik barátjával. Mielőtt a férfi szabadult volna, a kapcsolat véget is ért.

Aztán 2016. június 24-én, amikor a vádlott már szabad volt, és éppen élettársával álldogált rokonai háza előtt, 

autójával felbukkant a korábbi titkos szerető, kétszer elhajtott mellettük, majd a leengedett ablakon át azt kiabálta, még mindig szereti a nőt. 

A vádlott nem sokkal később Hatvanba indult, ám a falu egy névtelen utcájában szembe találkozott a korábbi szerető, későbbi sértett által vezetett kocsival. Előbb megálltak egymással szemben, majd a vádlott szándékosan nekiment a sértett autójának úgy, hogy a két autó frontálisan ütközött egymással. A vádlott itt nem állt meg, nyomta tovább a gázt, a sértett meg kétségbeesetten fékezett. Végül az első útkereszteződésnél sikerült farral kifordulnia, ettől a vádlott kocsija belerohant az árokba.

Ekkor a sértett egy papucsban futva próbált elmenekülni az utcán, de elcsúszott, és ő is becsúszott az árokba. Ekkor érkezett meg a vádlott apja (az ügy II. rendű vádlottja), aki fiával együtt a férfi után eredt, és amikor beérték, rátámadtak. 

Apa és fia egy-egy kisbaltával ütlegelni kezdték, miközben kölcsönösen az egykori szerető megölésére buzdították egymást.

A bántalmazás következtében a fiatalember életveszélyes,nyílt koponyatörést, valamint egyéb - repesztett és horzsolásos - sérüléseket szenvedett,melyek együttes gyógytartama több hónapos volt.

Apa és fia csak akkor hagyták abba az egykori szerető bántalmazását, amikor a helyszínre értek annak ismerősei. 

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő elkövetőket, akik közül a fiú ellen közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt is vádat emelt. A főügyészség mindkét vádlottal szemben főbüntetésül végrehajtandó börtön kiszabására tett indítványt.