Behúzott egyet a brit szörfös a rátámadó cápának, megúszta

2017 november 14., kedd 9:07

Ausztráliában szörfözött az a brit orvos, aki most azt mondja, a profi szörfös Mick Fanningnek köszönheti, hogy túlélt egy cápatámadást - írja a Guardian. A 25 éves Charlie Fry hétfőn az ausztráliai New South Wales környékén szörfözött, és úgy 40 méterre volt a parttól, amikor egy cápa támadt rá. Az állat Fry jobb vállát célozta be, mire az orvos épen maradt bal karjával egyszerűen behúzott neki egyet. Utána visszakapaszkodott a deszkájára, és egy hullámnak köszönhetően viszonylag gyorsan visszaért a partra, csak itt vette észre, mennyire sérült meg jobb karja. A partot egyelőre lezárva tartják.

„Azt mondtam magamnak: csak tedd, amit Mick csinált, csak vágd orrba” - nyilatkozta Fry egy tévécsatornának. „Ha nézed vagy hallod ezt, Mick, lógok neked egy sörrel, nagyon szépen köszönöm!”

A technikát Fry a profi szörfös Mick Fanningtől leste el, akit 2015-ben, verseny közben támadt meg egy cápa. Az ausztrál sportoló azonnal ütni-rúgni kezdte a cápát, és hihetetlen szerencséjére sikerült elkergetnie. Ő sérülések nélkül úszta meg a kalandot. Az akkori esetről - ellentétben a mostanival - elég kemény videó is készült: