A tengerbe szórták a gyerekgyilkos Ian Brady ceremónia nélkül elégetett maradványait

bűnügy
2017 november 15., 10:02
Ian Brady a manchesteri rendőrség felvételén. A brit történelem egyik leghirhedtebb gyerekgyilkosának hamvait a tengerbe vetették.
photo_camera Ian Brady a manchesteri rendőrség felvételén. A brit történelem egyik leghirhedtebb gyerekgyilkosának hamvait a tengerbe vetették. Fotó: -/AFP

A tengerbe szórták a hatvanas években öt gyereket meggyilkoló, idén májusban 79 éves korában elhunyt Ian Brady hamvait. A gyerekgyilkost, aki a 2002-ben elhunyt Myra Hindley-vel gyilkolta meg a gyerekeket, a múlt héten minden ceremónia nélkül hamvasztották el.

Brady holttestét október 25-én gyűjtötték be a Liverpooli Királyi Kórház halottasházából, ahonnan rendőri kísérettel vitték a southporti krematóriumba. A hamvasztáson nem volt zene, és megtiltották, hogy bárki virágot hozzon. A hamvakat lebomló urnába rakták, majd kihajóztak vele a liverpooli kikötőbe, és a tengerbe dobták.

Brady végakarata szerint a hamvakat Glasgow-ban kellett volna szétszórni, de a helyi tanács elutasította a kérést. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.