Az Aldinak vissza kellett vonnia a földimogyoróját, mert kesut is tartalmazott

Bármennyire nyilvánvalónak is tűnik, hogy egy zacskó földimogyoró allergiás rohamot idézhet elő az ilyen magokra allergiásokban, az Aldi most mégis azért kényszerült visszahívni a Clancy's Barbecue Flavour Coated Peanuts márkanéven forgalmazott magkeverékét, mert a címkéjén nem tüntették fel, hogy földimogyoró mellett más magokat, így kesut is tartalmaz.

Márpedig, bár ez viszonylag ritka, léteznek olyanok, akik a földimogyoróra pont nem allergiásak, így gyanútlanul megvehetik az Aldi termékét, hogy aztán súlyos, akár halálos allergiás reakciót váltson ki bennük a kesudió, ami rendszertani besorolása szerint más rendbe is tartozik: a földimogyoró a hüvelyesek, a kesu szappanfavirágúak rendjébe tartozik.

Az Aldi visszahívott termékét csak Nagy-Britanniában, és ott is csak három régióban forgalmazták. A cég azt tanácsolja, hogy azok, akiknek ismert kesuallergiájuk van, semmiképpen se fogyasszanak a termékükből. (Via News.com.au)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.