Az Aldinak vissza kellett vonnia a földimogyoróját, mert kesut is tartalmazott

gazdaság
2017 november 15., 06:35
comments 25

Bármennyire nyilvánvalónak is tűnik, hogy egy zacskó földimogyoró allergiás rohamot idézhet elő az ilyen magokra allergiásokban, az Aldi most mégis azért kényszerült visszahívni a Clancy's Barbecue Flavour Coated Peanuts márkanéven forgalmazott magkeverékét, mert a címkéjén nem tüntették fel, hogy földimogyoró mellett más magokat, így kesut is tartalmaz.

Márpedig, bár ez viszonylag ritka, léteznek olyanok, akik a földimogyoróra pont nem allergiásak, így gyanútlanul megvehetik az Aldi termékét, hogy aztán súlyos, akár halálos allergiás reakciót váltson ki bennük a kesudió, ami rendszertani besorolása szerint más rendbe is tartozik: a földimogyoró a hüvelyesek, a kesu szappanfavirágúak rendjébe tartozik.

Az Aldi visszahívott termékét csak Nagy-Britanniában, és ott is csak három régióban forgalmazták. A cég azt tanácsolja, hogy azok, akiknek ismert kesuallergiájuk van, semmiképpen se fogyasszanak a termékükből. (Via News.com.au)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.