Az Aldinak vissza kellett vonnia a földimogyoróját, mert kesut is tartalmazott

Bármennyire nyilvánvalónak is tűnik, hogy egy zacskó földimogyoró allergiás rohamot idézhet elő az ilyen magokra allergiásokban, az Aldi most mégis azért kényszerült visszahívni a Clancy's Barbecue Flavour Coated Peanuts márkanéven forgalmazott magkeverékét, mert a címkéjén nem tüntették fel, hogy földimogyoró mellett más magokat, így kesut is tartalmaz.

Márpedig, bár ez viszonylag ritka, léteznek olyanok, akik a földimogyoróra pont nem allergiásak, így gyanútlanul megvehetik az Aldi termékét, hogy aztán súlyos, akár halálos allergiás reakciót váltson ki bennük a kesudió, ami rendszertani besorolása szerint más rendbe is tartozik: a földimogyoró a hüvelyesek, a kesu szappanfavirágúak rendjébe tartozik.

Az Aldi visszahívott termékét csak Nagy-Britanniában, és ott is csak három régióban forgalmazták. A cég azt tanácsolja, hogy azok, akiknek ismert kesuallergiájuk van, semmiképpen se fogyasszanak a termékükből. (Via News.com.au)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.