Bíróság elé kell állnia, mert a 151-es buszon megvalósította mindannyiunk álmát

bűnügy
2017 november 15., 08:02
comments 146
photo_camera Fotó: Shao ying/Imaginechina

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé az ügyészség azt az örmény férfit, aki megrongálta egy budapesti busz ablakát. A 28 éves férfi október 13-án társaival utazott a XX. kerület, Nagysándor József utcában közlekedő 151-es járatszámú autóbuszon, amikor ok nélkül magához vette a kizárólag vészhelyzetben használható ablaktörtő kalapácsot, és azzal megrongálta a busz egyik ablakát.

Az örmény férfi az autóbusz bal hátsó, 90x145 centiméteres biztonsági ablaküvegét legalább kettő alkalommal megütötte, amitől az pókhálós mintázatúra törött, és használhatatlanná vált. A következő megállóban – miközben az arcát takarni próbálta – társaival együtt leszállt a buszról. A kár közel 300 000 forint.

A férfit a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt szerdán – gyorsított eljárásban – állítja bíróság elé garázdaság, valamint rongálás vétségének vádjával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.