Bíróság elé kell állnia, mert a 151-es buszon megvalósította mindannyiunk álmát

Fotó: Shao ying/Imaginechina

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé az ügyészség azt az örmény férfit, aki megrongálta egy budapesti busz ablakát. A 28 éves férfi október 13-án társaival utazott a XX. kerület, Nagysándor József utcában közlekedő 151-es járatszámú autóbuszon, amikor ok nélkül magához vette a kizárólag vészhelyzetben használható ablaktörtő kalapácsot, és azzal megrongálta a busz egyik ablakát.

Az örmény férfi az autóbusz bal hátsó, 90x145 centiméteres biztonsági ablaküvegét legalább kettő alkalommal megütötte, amitől az pókhálós mintázatúra törött, és használhatatlanná vált. A következő megállóban – miközben az arcát takarni próbálta – társaival együtt leszállt a buszról. A kár közel 300 000 forint.

A férfit a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt szerdán – gyorsított eljárásban – állítja bíróság elé garázdaság, valamint rongálás vétségének vádjával.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.