Csak egy kislány élt túl egy szibériai repülőgépkatasztrófát

külföld
2017 november 15., 08:39
comments 7

Kényszerleszállás közben a földhöz csapódott egy L-410-es kis utasszállító repülőgép szerda délelőtt Oroszország távol-keleti Habarovszki régiójában, a balesetben hat ember életét vesztette, egy hároméves kislány azonban életben maradt.

A súlyosan megsérült kislányt repülővel egy habarovszki kórházba szállították. Az áldozatok közül ketten a személyzet tagjai, négyen pedig utasok voltak.

A repülőgép a távol-keleti Habarovszkból Nyelkan településre tartott, ahol még a leszállópálya előtt kényszerleszállást kísérelt meg. A tragédia ügyében vizsgálat indult.

Az L-410 Turbolet a Let Kunovice csehszlovák (ma a cseh Aircraft Industries) repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett 19 személyes, két légcsavaros gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1971 óta gyártott típust több ország is alkalmazza a regionális légiközlekedésben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.