Egy mexikói államban akkora az öldöklés, hogy összeomlottak a hullaházak

külföld
2017 november 15., 21:04
comments 78
Az erőszak áldozatai
photo_camera Az erőszak áldozatai Fotó: YURI CORTEZ/AFP

A Mexikó déli részén fekvő Guerrero államban komplett falvak, iskolák és gyárak ürültek ki az erőszak miatt: az emberek menekülnek a kartellek elől. Most odáig fajult a helyzet, hogy már a hullaházak sem győzik az állandó öldöklést: nincs aki felboncolja a holttestek százait, aki pedig még dolgozna, idegileg és erővel sem bírja a megterhelést. A halomban álló, oszlásnak indult testek szagától még a sokat próbált dolgozók is rosszul vannak, így megy mindenki, amerre lát. Az állam fővárosában, Chilpancingóban legalább 600 holttest áll hegyén hátán egy olyan halottasházban, ami egyszerre kétszáz testet tud tárolni. A helyi Reforma című lap szerint napi 8-10 új test érkezik. Guerreróban közel 2000 gyilkosságot regisztráltak idén, ami már 100-al több mint a teljes tavalyi adat. Hiába indított háborút Mexikó a szervezett bűnözés és a kartellek ellen, minden jel szerint az idei lesz a legtöbb áldozatot követelő év azóta, hogy 20 éve statisztikát vezet erről az állam. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.