Izé, csak nem választás lesz? A kormány tízezer forintos utalványt ajándékoz a nyugdíjasoknak karácsonyra

POLITIKA
2017 november 15., 11:20
comments 195

Annyira megtetszett a kormánynak a saját tavalyi ötlete, hogy idén újra tízezer forintos Erzsébet-utalványt küldenek minden nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerdán.

Tájékoztatása szerint mintegy 2,7 millió ember részesül ilyen ellátásban, vagyis a kormány 27 milliárd forintot dob szét karácsony - és egy választási év - előtt.

Balog reméli, hogy az utalványokat még karácsony előtt kézhez kaphatják a nyugdíjasok. Tavaly, amikor először osztogatott ilyet a kormány, a Posta kis híján belerokkant a feladatba.

A kormány amúgy semmit se bíz a véletlenre, az utalvány feladója "Magyarország kormánya" lesz, nehogy véletlenül valaki ne tudja, hogy kitől jön a pénz. Amit amúgy Balog szerint azért tudnak idén is kiküldeni, mert "a stabil pénzügyi helyzet, a jó költségvetési gazdálkodás és a gazdasági növekedés lehetővé teszi". (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.