Izé, csak nem választás lesz? A kormány tízezer forintos utalványt ajándékoz a nyugdíjasoknak karácsonyra

Annyira megtetszett a kormánynak a saját tavalyi ötlete, hogy idén újra tízezer forintos Erzsébet-utalványt küldenek minden nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerdán.

Tájékoztatása szerint mintegy 2,7 millió ember részesül ilyen ellátásban, vagyis a kormány 27 milliárd forintot dob szét karácsony - és egy választási év - előtt.

Balog reméli, hogy az utalványokat még karácsony előtt kézhez kaphatják a nyugdíjasok. Tavaly, amikor először osztogatott ilyet a kormány, a Posta kis híján belerokkant a feladatba.

A kormány amúgy semmit se bíz a véletlenre, az utalvány feladója "Magyarország kormánya" lesz, nehogy véletlenül valaki ne tudja, hogy kitől jön a pénz. Amit amúgy Balog szerint azért tudnak idén is kiküldeni, mert "a stabil pénzügyi helyzet, a jó költségvetési gazdálkodás és a gazdasági növekedés lehetővé teszi". (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.