Izé, csak nem választás lesz? A kormány tízezer forintos utalványt ajándékoz a nyugdíjasoknak karácsonyra

Annyira megtetszett a kormánynak a saját tavalyi ötlete, hogy idén újra tízezer forintos Erzsébet-utalványt küldenek minden nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerdán.

Tájékoztatása szerint mintegy 2,7 millió ember részesül ilyen ellátásban, vagyis a kormány 27 milliárd forintot dob szét karácsony - és egy választási év - előtt.

Balog reméli, hogy az utalványokat még karácsony előtt kézhez kaphatják a nyugdíjasok. Tavaly, amikor először osztogatott ilyet a kormány, a Posta kis híján belerokkant a feladatba.

A kormány amúgy semmit se bíz a véletlenre, az utalvány feladója "Magyarország kormánya" lesz, nehogy véletlenül valaki ne tudja, hogy kitől jön a pénz. Amit amúgy Balog szerint azért tudnak idén is kiküldeni, mert "a stabil pénzügyi helyzet, a jó költségvetési gazdálkodás és a gazdasági növekedés lehetővé teszi". (Via MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.