Kirúgták az olasz szövetségi kapitányt

Szerdán rendkívüli ülést tartott az Olasz Labdarúgó Szövetség Rómában azok után, hogy hétfőn az olasz válogatott pótselejtezőn csak 0-0-ra volt elég Milánóban Svédország ellen és ezzel 60 év után először nem jutott ki a világbajnokságra. 

A szövetség szerda koraeste közleményt adott ki, amiben az áll, hogy első napirendi pontként tárgyalták Gian Piero Ventura kapitány sorsát, akit azonnali hatállyal menesztettek.

A Torino egykori edzője, akinek 2020-ig van érvényes szerződése a szövetséggel, a hétfői katasztrófa után azt mondta, hogy nem mond le. Így, hogy nem önként távozik, jobb esélye van arra, hogy a szövetség kifizesse a szerződéséből hátralévő időt. Népszerűtlenebb ennél már úgysem lehet Olaszországban. 

Carlo Tavecchio szövetségi elnök jelentette be a szövetség gyűlésén a döntést. Sokan őt is távozásra szólították fel. 

Ventura lehetséges utódjai közt emlegetik a Bayern Münchentől nemrég távozott Carlo Ancelottit, Roberto Mancinit, az Internazionale korábbi trénerét, Antonio Conte volt szövetségi kapitányt (a Chelsea jelenlegi vezetőedzőjét) és Massimiliano Allegrit, a Juventus vezetőedzőjét. (Football Italia)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.