Láthatósági hátizsákokat vásárolna kisiskolásoknak a rendőrség

Önmagába hajtható, fényvisszaverő felülettel szerelt kirándulótáskák beszerzésére írt ki közbeszerzést az Országos Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága, írja a Világgazdaság az EU közbeszerzési értesítőjében megjelent hirdetmény alapján.

A kiírás szerint 181,7 millió forintért 46 ezer táskát vennének, így darabja négyezer forintra jönne ki egy táska. A kiírás alapján a keretösszegtől akár 30 százalékkal is eltérhetnek az ajánlattevők, egy táska így legfeljebb 5200 forintba kerülhetne.

Az ORFK tervei szerint a 46 ezer táskát általános iskolásoknak osztanák ki. Azt, hogy melyik évfolyamon, még nem tudták elmondani, de a célcsoport a már önállóan közlekedő korosztály. (Világgazdaság via HVG)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.