Új fideszes alelnököt kap az Európai Parlament

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Járóka LíviaFotó: EP/Youtube

Az olasz euroszkeptikus Fabio Castaldo mellett a fideszes, az Európai Néppárthoz tartozó Járóka Líviát is alelnökévé választotta szerdán az Európai Parlament. Járóka egy másik fideszes, az Európai Számvevőszék élére távozott Pelczné Gáll Ildikó helyét vette át. Az összesen 750 fős parlamentben 290 szavazatot kapott. Az EP-nek 14 alelnöke van, rajtuk kívül 5 kvesztor tagja még az elnökségnek, ők irányítják a parlament belügyeit. Járóka Lívia 2004-től már volt tagja az EP-nek, 2013-ban őt választották az év képviselőjének. (EP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.