Guy Fawkes-szalmabábukat égettek máglyán az ajkai gimnáziumban

Az ajkai Bródy Imre Gimnázium tanárai a hagyományos Tök jó napok helyett idén Guy Fawkes-hetet tartottak – írja a veol.hu. (Az Egyesült Királyságban november 5-én emlékeznek meg arról, hogy 1605-ben Londonban leleplezték az I. Jakab király elleni lőporos összeesküvést, aminek az egyik összeesküvője Guy Fawkes volt. A hagyomány szerint ilyenkor a gyerekek szalmabábukat készítenek, amiket később máglyán elégetnek, mivel a merénylet estéjén a britek is örömtüzeket gyújtottak.)

Az Ajka TV felvétele a máglyáról (Guy Fawkes nevét véletlenül rosszul, Guy Foxnak írták):

A gimnázium angol munkaközösségének hála az idegen nyelvi órákon elkészítették a Guy Fawkes-szalmabábjaikat, majd bábszépségversenyt rendeztek, és a Guy Fawkes-napokat a szalmabábok elégetése zárta le. (Veol)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.