Guy Fawkes-szalmabábukat égettek máglyán az ajkai gimnáziumban

oktatás
2017 november 16., 09:06
comments 69

Az ajkai Bródy Imre Gimnázium tanárai a hagyományos Tök jó napok helyett idén Guy Fawkes-hetet tartottak – írja a veol.hu. (Az Egyesült Királyságban november 5-én emlékeznek meg arról, hogy 1605-ben Londonban leleplezték az I. Jakab király elleni lőporos összeesküvést, aminek az egyik összeesküvője Guy Fawkes volt. A hagyomány szerint ilyenkor a gyerekek szalmabábukat készítenek, amiket később máglyán elégetnek, mivel a merénylet estéjén a britek is örömtüzeket gyújtottak.)

Az Ajka TV felvétele a máglyáról (Guy Fawkes nevét véletlenül rosszul, Guy Foxnak írták):

link Forrás

A gimnázium angol munkaközösségének hála az idegen nyelvi órákon elkészítették a Guy Fawkes-szalmabábjaikat, majd bábszépségversenyt rendeztek, és a Guy Fawkes-napokat a szalmabábok elégetése zárta le. (Veol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.