Közösen akcióznak az akadálymentes metróért a sérült embereket támogató szervezetek

November elején Albert Ákos írt részletesen arról, hogy hiába a 3-as metró irdatlan pénzből megvalósuló, felújításnak nevezett nagytakarítása, az már nem fért bele a fővárosnak, hogy a metró összes állomását akadálymentesítsék, így a 20-ból csak 11-ben lesz lift.

A jövő hétfőre meghirdetett figyelemfelhívó akció leírásában ez áll:

"Gyertek, mutassuk meg, hogy sokan vagyunk - és mi is szeretnénk használni a metrót! Kerekesszékkel, babakocsival, járóbottal közlekedők, sérült emberek, kutyások, idősek, mozgásukban bármilyen módon korlátozottak. Jelenleg esélyünk sincs gördülékenyen közlekedni. Ha a jelenlegi metrófelújítás során nem teszik akadálymentessé a budapesti metró megállókat, akkor ez a tarthatatlan állapot még legalább 30-40 évig, nap mint nap fogja megkeseríteni az amúgy is kihívásokkal küzdők életét!"

Az akció során a résztvevők elmetróznak Kőbánya-Kispest megállótól a  Ferenciek terére, ahol bizony nem fognak tudni feljönni a felszínre. Lesz koncert és meleg tea is. 

A kezdeményezéshez eddig csatlakozott, többek között: Rehab Critical Mass Mozgalom; Nem Adom Fel Alapítvány; Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége; Lépjünk, hogy léphessenek!; Magyar Rett Szindróma Alapítvány; Suhanj! Alapítvány; Down Alapítvány; Önállóan Lakni - Közösségben Élni; ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Kar; Critical Moms Budapest; Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete.

Ha valakinek nem lenne világos, mi a helyzet, akkor itt a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének legós kisfilmje: