Lehullt a lepel a NASA-ról és más űrhazugságokról

társadalom
2017 november 16., 20:07
comments 542

November második hétvégéjén rendezték meg az ismert világ egyik legbutább eseményét az Egyesült Államokban, Észak-Karolinában. Ez volt az első olyan konferencia, ahol tényleg olyan emberek gyűltek össze, akik hiszik, hogy a Föld nem gömbölyű, hanem lapos. Az itt összegyűlt emberek - akik fejenként 26-66 ezer forint közötti összeget fizettek ki a jegyért - többsége csak néhány éve, általában a közösségi oldalakon található hazugságok miatt csatlakozott a mozgalomhoz, és intett búcsút az ún. valódi tudománynak.

link Forrás

A laposföld-hívők hétvégéje fantasztikus lehetett, elég ránézni a konferencia programjára. Erős volt már a kezdés is, egy rádiós tartott előadást 

A Nasa és más Űrhazugságok 

címmel, de szó esett a lapos Föld és a Biblia összefüggéseiről is.

A laposföld-hívők őszintén hiszik, hogy a Föld valójában lapos, korong alakú, és az Antarktisz biztosítja a szélén a jeges falat. Úgy vélik, az emberiség egy óriási összeesküvés-elmélet áldozata, és az ő feladatuk kimenteni mindenkit abból a sötétségből, melyben élnek. Egyik legfontosabb érvük a tudományos tények ellen például, hogy 

ha a Föld forog, miért nem érezzük a mozgást?

A konferencia egyik szupersztárja volt az egykori profi videojátékos, Mark Sargent, akinek Flat Earth (Lapos Föld) nevű Youtube-csatornáját 40 ezer ember követi. Sargent úgy gondolja, az emberiség 1956 óta él egy ahhoz hasonló hazugsághalmazban, mint amilyet a Truman Show című filmben láthattunk. Szerinte a NASA 60 éve látja el az embereket kamu képekkel, de a laposföld-hívőknek köszönhetően egyre több embernek nyílik fel a szeme. A közönség egyik tagjától érkezett, a globális hazugság résztvevőire vonatkozó kérdésre úgy felelt, szerencsére a kormányban nagyon kevesen vannak.

„Emberek egy nagyon pici csoportjáról van szó. És nem, nem feltétlenül szeretném megnevezni őket...”

link Forrás

A már említett rádiós, Jeran Campanella képviselte a hardcore, már-már vallásos szinten eszetlen vonalat, ő leplezte le a NASA-t, és minden más űrhazugságot is. Campanella feleségét is magával ragadta gyagyaföldre, és most közösen küzdenek azért, hogy másokat is meggyőzzenek igazukról.

„Azt mondtuk, bizonyítsuk be a dolgokat magunknak, ne hagyjuk, hogy tanárok, prédikátorok vagy a hírek mondják meg nekünk, hogy mi az igazság, mert mi rájöttünk, hogy a történelmünk, a vallásunk és a világ jelenlegi ügyei is mind hazugságok.”

Campanella egyik fő érve a Föld lapossága mellett, hogy ő egyáltalán nem érzi, hogy forogna. 

„Az nem lehet, hogy egy labdán élsz, de nem tudod lemérni a görbületét. Járj utána te is, de légy óvatos! A tudomány nem engedi, hogy feltegyél bizonyos kérdéseket.”

link Forrás

Az őrület feltámadása 2011 körülre tehető, a hívők pontos számát megbecsülni nehéz, és vannak már köztük majdnemhíres emberek is. Ilyen például a rapper B.o.B., aki Twitteren bizonygatta igazát. Az egyik képhez, melyen egy dombon áll, azt írta, hogy lehetséges, hogy végig egyenes a horizont? Ő annyira belelovallta magát a dologba, hogy közösségi finanszírozási platformon próbál egymillió dollárt összegyűjteni, hogy bebizonyíthassa, a Föld nem gömbölyű. Tervei szerint műholdakat lőnek majd az űrbe, és ezek segítségével végre mindenki számára kiderül az igazság. A rappert még a NASA, sőt, híres űrhajósok, köztük Buzz Aldrin is megpróbálta visszaterelni a józan ész birodalmába, sajnos mindhiába

link Forrás

A laposföld-hívők első nemzetközi konferenciája akkora siker volt, hogy jövőre is megrendezik, az esemény oldalán már meg is kezdődött a visszaszámlálás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.