A templomban mutogatta a pisztolyát egy 80 éves Tennessee-ben, két sérült

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Félautomata fegyverek egy Las Vegas-i fegyverboltban. Október 4-én ilyen legálisan tartható fegyverekkel mészárolt le Stephen Paddock 58 embert a városban.Fotó: ROBYN BECK/AFP

A Tellico Plains-i metodista gyülekezet tagjai éppen arról beszégettek, hogy kell-e, szabad-e fegyverrel járni templomba, amikor a gyülekezet egyik idős tagja, egy 80 éves férfi előhúzta .380-as kaliberü Ruger pisztolyát. Szabályosan járt el, kitárazta a pisztolyt, még a csőben levő golyót is eltávolította, és csak úgy kezdte mutogatni a fegyverét.

Aztán visszarakta a tárat, és eltette, de a gyülekezet egyik tagja újra elkérte. A pisztoly tulajdonosa, akinek meggyőződése volt, hogy a fegyver nincs csőre töltve, mutogatás közben meghúzta a ravaszt.

Pechje volt. A golyó a tenyerén áthatolva nejét is hastájékon találta. Mindkettejüket helikopterrel szállították kórházba, a sérüléseik nem tűntek életveszélyesnek.

Az Egyesült Államokban az egyre hétköznapibbá válló ámokfutások miatt nagyon is aktuális téma a fegyverviselés. És mert a legutóbb egy templomban mészároltak - ráadásul nem is az volt az első, de az eddigi legvéresebb templomi mészárlás - különösen aktuális kérdés a templomi fegyverviselés.

Ez ugyan a keresztény vallás elveivel nem feltétlenül egyeztethető össze, de az Egyesült Államokban a fegyvertartás hívei rendre azzal érvelnek, hogy ha az áldozatoknak is lett volna fegyverük, megakadályozhatták volna a vérengzést. (Via AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.