Boldog 144. születésnapot, Budapest!

Budapest
2017 november 17., 08:43
comments 42
photo_camera Fotó: Olvasónk

Bár Pest, Buda és Óbuda külön-külön több száz éves múltú városok, Budapest néven csak 1873. november 17-én egyesültek, így Magyarország fővárosa ma ünnepli 144. születésnapját. Az évforduló az elmúlt években kicsit elhomályosult, a város jelenlegi vezetése már tavaly is elfeledkezett róla, és nem volt jele annak, hogy idén máshogy lenne.

link Forrás

A Hosszúlépés. Járunk? városi ismeretterjesztő túrákat szervező Facebook-csoport ezért a saját kezébe vette a dolgot, és maga köszöntötte fel a várost a születésnapján. Péntek hajnalban tagjaik kék és sárga - ezek Pest színei, Budáé pedig a piros és arany, ezért volt Budapest zászlaja piros, sárga és kék, mígnem Tarlós lecserélte az 1848-49-es szabadságharc honvédeinek hadizászlajára - színű lufikkal díszítettek fel köztéri szobrokat.

Ronald Reagan színes lufikkal, háttérben a Parlamenttel.
photo_camera Ronald Reagan színes lufikkal, háttérben a Parlamenttel. Fotó: Olvasónk

A csoport tagjai arra figyeltek, hogy egyházi szobrokra, feszületekre, halottaknak, például a holokauszt áldozatainak emléket állító alkotásokra ne kerüljenek színes lufik.

A lényeg, hogy ha ilyen feldíszített szobrot látnak, ne rémüljenek meg, csak dúdolják el magukban a boldog születésnapot, Budapestnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.