Rongyos 25 millióért megveheted Tito jachtját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Feleslegessé vált" Tito Jadranka nevű, 1977-ben a horvátországi Kraljevicában épített, 34 méter hosszú, 40 vendég és 14 fős személyzet elhelyezésére alkalmas, fatestű jachtja, jelentette be a Twitteren Montenegró kormánya, mely most 80 ezer eurós (~25 millió forintos) kikiáltási áron eladásra hirdette a Jadranka névre keresztelt hajót.

A Jadranka már évek óta a montenegrói Bar kikötőjében korhad, és valóban nincs túl jó állapotban. Mégis megérheti megvenni, mert manapság már nagyon ritkák az ilyen fatestű hajók, nagy érték ez.

Nem beszélve a hajó történelmi értékéről, bár ez a montenegrói hatóságokat láthatóan nem hatotta meg. A montenegrói Standard értesülései szerint amennyiben nem sikerül elárverezni a hajót, akkor szétbontják és darabonként értékesítik, ami még hasznosítható belőle.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.