Van egy indiai app, ami, ha pornót néznél, imával, vallási dalokkal és politikai beszédekkel próbál eltántorítani

vallás
2017 november 17., 07:56
comments 187

Indiai neurológusok fejlesztettek a pornófüggőknek egy appot, ami többek között hindu vallási dalokat, „Allah akbar” kántálást, illetve Mahatma Gandhi vagy Nelson Mandela-beszédeket játszik le, amikor a felhasználó megpróbál pornót vagy erőszakos videókat nézni a mobilján.

Az egyik fejlesztő, Vijay Nath Mishra, a Banaras Hindu Egyetem ideggyógyász professzora azt mondta, az app egyelőre csak hindu szövegeket játszik le, de igyekeznek a többi világvallásra is optimalizálni. Az app neve Har Har Mahadev, ami egy hindu ének, amivel Sivát sürgetik, hogy pusztítsa el az összes gonoszt.

A világ egyik legnagyobb pornóoldala, a Pornhub szerint India a harmadik legnagyobb pornófogyasztó az Egyesült Államok és Nagy-Britannia után. 2014-es adatok szerint az indiai felhasználók között a világátlagnál több a nő. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt