Van egy indiai app, ami, ha pornót néznél, imával, vallási dalokkal és politikai beszédekkel próbál eltántorítani

vallás
2017 november 17., 07:56
comments 187

Indiai neurológusok fejlesztettek a pornófüggőknek egy appot, ami többek között hindu vallási dalokat, „Allah akbar” kántálást, illetve Mahatma Gandhi vagy Nelson Mandela-beszédeket játszik le, amikor a felhasználó megpróbál pornót vagy erőszakos videókat nézni a mobilján.

Az egyik fejlesztő, Vijay Nath Mishra, a Banaras Hindu Egyetem ideggyógyász professzora azt mondta, az app egyelőre csak hindu szövegeket játszik le, de igyekeznek a többi világvallásra is optimalizálni. Az app neve Har Har Mahadev, ami egy hindu ének, amivel Sivát sürgetik, hogy pusztítsa el az összes gonoszt.

A világ egyik legnagyobb pornóoldala, a Pornhub szerint India a harmadik legnagyobb pornófogyasztó az Egyesült Államok és Nagy-Britannia után. 2014-es adatok szerint az indiai felhasználók között a világátlagnál több a nő. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.