A hős afgán rendőr magára rántotta a merénylőt, hogy az ne a tömeg közepén robbantsa fel magát

Több ember életét is megmentette az a hősi halált halt, afgán rendőr, aki csütörtökön Kabulban lefogott egy robbanómellényt viselő merénylőt, hogy az ne tudjon közelebb juttni a tömeghez.

A robbanásban 14 ember így is meghalt, köztük hét rendőr, 18-an pedig megsebesültek. De ha Sayed Basam Pacha nem lép közbe, az áldozatok száma jóval magasabb lenne, mivel a merénylő épp egy hotel ellenőrzőpontjához tartott, ahol éppen akkor ért véget egy politikai egyeztetés a regionális vezetők között.

A kabuli rendőrfőnök közölte, hogy mind a hét rendőrt hősnek tekintik, de Pachát kifejezetten, mert életeket mentett meg azzal, hogy feláldozta magát.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára, ami októberben 12 embert ölt meg egy hasonló merénylettel az afgán főváros diplomata negyedében. (Telegraph)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.