A hős afgán rendőr magára rántotta a merénylőt, hogy az ne a tömeg közepén robbantsa fel magát

külföld
2017 november 18., 19:01
comments 182

Több ember életét is megmentette az a hősi halált halt, afgán rendőr, aki csütörtökön Kabulban lefogott egy robbanómellényt viselő merénylőt, hogy az ne tudjon közelebb juttni a tömeghez.

link Forrás

A robbanásban 14 ember így is meghalt, köztük hét rendőr, 18-an pedig megsebesültek. De ha Sayed Basam Pacha nem lép közbe, az áldozatok száma jóval magasabb lenne, mivel a merénylő épp egy hotel ellenőrzőpontjához tartott, ahol éppen akkor ért véget egy politikai egyeztetés a regionális vezetők között.

A kabuli rendőrfőnök közölte, hogy mind a hét rendőrt hősnek tekintik, de Pachát kifejezetten, mert életeket mentett meg azzal, hogy feláldozta magát.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára, ami októberben 12 embert ölt meg egy hasonló merénylettel az afgán főváros diplomata negyedében. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.