A hős afgán rendőr magára rántotta a merénylőt, hogy az ne a tömeg közepén robbantsa fel magát

Több ember életét is megmentette az a hősi halált halt, afgán rendőr, aki csütörtökön Kabulban lefogott egy robbanómellényt viselő merénylőt, hogy az ne tudjon közelebb juttni a tömeghez.

A robbanásban 14 ember így is meghalt, köztük hét rendőr, 18-an pedig megsebesültek. De ha Sayed Basam Pacha nem lép közbe, az áldozatok száma jóval magasabb lenne, mivel a merénylő épp egy hotel ellenőrzőpontjához tartott, ahol éppen akkor ért véget egy politikai egyeztetés a regionális vezetők között.

A kabuli rendőrfőnök közölte, hogy mind a hét rendőrt hősnek tekintik, de Pachát kifejezetten, mert életeket mentett meg azzal, hogy feláldozta magát.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára, ami októberben 12 embert ölt meg egy hasonló merénylettel az afgán főváros diplomata negyedében. (Telegraph)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.