Az Operettszínház igazgatója: Eddig nem tudtam, mi az a zaklatás, most pedig begyűrűzött az életembe

bulvár
2017 november 18., 05:35
comments 152

"Pályám során eddig személyesen nem találkoztam a zaklatás fogalmával. Nem tudtam, milyen ez, és most mégis begyűrűzött az életembe" - mondta az Operettszínház főigazgatója a Népszava szombati számában megjelent interjújában. Lőrinczy György elmondása szerint Kerényi Miklós Gábor ügyében zajlik a belső vizsgálat, aminek a teljes kommunikációját és jogi részét kiszervezték egy ügyvédi irodának.

"A konkrétumok nélküli pletykákat le kell zárnunk. Lényegileg: az Operettszínház igazgatósága szeretne a jövőben a művészi munkára, az újratervezésre koncentrálni. Mi ezentúl nem nyilatkozunk erről az ügyről, a továbbiakban ez az ügyvédi iroda dolga lesz,"

jelentette ki. A főigazgató arról nem beszélt, hogy Keróval szemben miért nem indított rendes munkaügyi eljárást, és miért csak felmentette a rendezőt. 

Lőrinczy ezzel nyolchavi fizetésével ajándékozta meg a zaklatással vádolt Kerényit.

"Jövőre lejár a megbízatásom, ősszel pályáznom kell, ezért úgy döntöttem, a következő pályázat beadásáig nem lesz betöltve ez a poszt" - válaszolta Lőrinczy arra a kérdésre, hogy Kerényi után ki lesz az intézmény művészeti vezetője. Eddigi rendezéseit megtartják, de a készülő, a Levi Strauss életét feldolgozó A farmerkirály című darab premierje elmarad.

"A rendezővel nagyon nagy utolsó munka várt volna a stábra a következő hónapokban. Próbálkozhattunk volna rendezőcserével, de egyelőre így láttuk helyesnek"

- tette hozzá. A főigazgató kijelentette: Kerényi Operettházban dolgozó családtagjainak megbízatása változatlan. "Maximális tiszteletemet szeretném kifejezni mind a Frankó Tündének, mind Kerényi Miklós Máténak. Mindkettőjükkel tisztáztuk, hogy az ügy és a művészi munka egymástól független" - mondta. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.