Egy haldokló veteránnak újraélesztésre volt szüksége, de az ápolói segítség helyett csak nevetgéltek

2017 november 19., vasárnap 16:29
88

James Dempsey világháborús veterán megözvegyült, és 2014 februárjára az egészsége is megromlott, ezért 89 évesen beköltözött egy idősek otthonába Atlantában. De mivel ideges volt emiatt, a családja úgy döntött, egy kamerát rejtenek el a szobájában. Dempsey a fia szerint tudott erről, de az ápolók nem.

James Dempsey 2014. február 27-én meghalt, és a halálát rögzítette a kamera. Amikor a családja megnézte a felvételt, úgy döntött, pert indít.

Az NBC 11 Alive nemrég közzé tette a felvételt, amin látható, hogy Dempsey levegőért küzd, többször is segítségért kiált, majd eszméletét veszti, miközben az ápolók alig figyelnek oda rá, és egy ponton az egyikük hangosan nevet valamin az ágya mellett. Wanda Nuckles ápolónővel a bíróságon másfél évvel később meg is nézették a felvételt:

Az eszméletlen Dempsey-nek megnézték a csöveit, illetve megigazították az ágyneműjét, de senki sem érintette meg a mellkasát. Egy órával később újra ránéztek, majd még egy óra eltelt, mire hívták a 911-et. Nuckles korábban azt állította a vallomásában, hogy egy másik ápolóval együtt felváltva végezték az újraélesztést, ugyanis amíg egy orvos azt nem mondja, hogy leállhatnak, ez a protokoll. A felvétel másról árulkodik: az ápoló összesen hatszor nyomta meg Dempsey mellkasát, aztán leállt.

A család peren kívül megegyezett a Northeast Atlanta Health and Rehabilitation nevű otthonnal. Az otthon megpróbálta elérni, hogy a bíróság zártan kezelje a felvételt, de bírói döntéssel nyilvánosságra hozták. Wanda Nuckles és a másik ápoló az ügy miatt elvesztette az ápolói engedélyét. (Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt