És akkor the ting go skrrra pap pap ka ka ka skidiki pap pap pap

A nap oknyomozó cikkében Biznisz Inszájder rángatja le a vizes lepedőt az utóbbi elmúlt idestova hónapok legnagyobb meméjáról, a Big Shaq nevű (ál)rapper amúgy kerósan megpörgő erhangzójáról.

Kollégánk és barátunk, Czinkóczi Wombat bravúros kúbja ugyan az A-B ESOMAR státuszú prémium hírfogyasztók és üzleti döntéshozók világába is becsenpézte a berregő reppert, aki gyakorlatilag a teljes magyar húsz év alatti internető népességet izgalmi állapotba hozta az elmúlt néhány idestova során. Konplett általános iskolai osztályok brekegnek-puttyognak nagyszünetben pont úgy, ahogy azt a népszerű előadóművésztől hallották:

Világszerte remixek, videoloopok, mindenféle paródiaszerűségek százezrei készültek a fenti művészi gesztusból, ami máris valahol a Beatles Yeah-Yeah-Yeah-je, a Ramones Gabba-Gabbay Hey-e magasságában foglalhat helyet az ikonikus pophalandzsák örökranglistáján.

Big Shaq egyébként eleve paródia, a ghánai származású, Londonban élő viccesember-zenész, Michael Dapaah karaktere, aki egy jól sikerült BBC-shownak köszönhetően robbant be oda, ahová. A Biznisz Belsőleg most azt exponálta, hogy Ghána válasza Maksa Zoltánra ott, a BBC stúdiójában imprózta a halhatatlan sorokat, miszerint:

  the ting go skrrra pap pap ka ka ka skidiki pap pap pap.

Ez aztán annyira bejött, hogy már valódi rapsztárok közreműködésével, valódi pálmafák közötti forgatott klipet a számhoz, és már jó hatvanmillió viewnál jár. A klip nagy mutatványa a brekegésen túl, hogy a főhős bebizonyítja szubtrópusi éghajlaton, tűző napon is lehet nagykabátban mutogatni. Mutogatjuk:

Gól. Megasiker. Dj Khaled maga nevezte élő legendának a nem létező rappert.

Végül tekintsük meg még egyszer Czinkóczi kollega halhatatlan magyarítását:

Minden kedves olvasónknak további jó internetezést kívánunk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.