Fideszesek „férfi felelősség fáját” ültettek Újbudán

„Férfi felelősség fáját” ültettek Budapest XI. kerületében, Újbudán, a Fegyvernek utca 2-4. szám alatt található füves területen vasárnap, a nemzetközi férfinapon.

Németh Zsolt: Egy szélsőséges feminista vélekedés szerint a férfiak elnyomják a nőket

Az eseményen Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta, a férfiak történelmi szerepe harcolni, megteremteni a család létbiztonságát, küzdeni a nemzet érdekében.

Úgy fogalmazott, hogy egy szélsőséges feminista vélekedés szerint a férfiak elnyomják, kizsákmányolják a nőket.

Feltette a kérdést: lehet-e úgy élni, hogy az emberiség egyik fele hadat visel a másikkal szemben, normális állapot-e ez? Szerinte a Férfiak Klubja megfelelő választ adott a feminista megközelítésre, amikor nem ellentámadást indított, nem egy maszkulinista mozgalmat hozott létre, hanem azt mondta, nézzük meg, mely értékek tudnak összetartani egy családot, milyen felelőssége van a férfinak a nő és a gyermekek irányában.

A férfiak terhe nem jelentéktelen, amit az is jelez, hogy különböző társadalmi devianciák sújtják őket, mint például az alkoholizmus és az öngyilkosság – mondta.

Beneda Attila: A nő az otthon biztonságát, harmóniáját teremti meg, a férfi pedig az otthont

Beneda Attila, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára azt mondta, manapság is megvan az a felelősség-megoszlás, hogy a nő az otthon biztonságát, harmóniáját teremti meg, a férfi pedig az otthont. Nemcsak a jogok fontosak, hanem a kötelességek is, a társadalom építése arra támaszkodhat, hogy a férfiakban megjelenik a felelősség – mondta, fontosnak nevezve, hogy a férfiak vállalják a családdal, a házassággal összefüggő kötelességeiket.

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy már több mint 100 milliárd forint értékben vették igénybe a párok a családi otthonteremtési kedvezményt, és 10 ezernél is több gyereket vállaltak az intézkedésnek köszönhetően. A házasságkötések száma tavaly 20 éves rekordot döntött – állította.

Király Nóra büszke arra, hogy a fővárosban először náluk ültetnek „Férfi felelősség fáját”

Király Nóra, Újbuda Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója azt mondta, a kerület büszke arra, hogy a fővárosban először itt ültetnek „Férfi felelősség fáját”. Szerinte Újbuda családbarát, és helyi szinten is meg tudja mutatni a kormányzat politikáját. A XI. kerületben nő a népességszám, bővítik az óvodai férőhelyeket, bölcsődéket építenek, baba- és jegyescsomagot vezettek be, arra biztatják a fiatalokat, hogy mielőbb házasodjanak. Újbuda rendületlenül hisz a család intézményében, a férfi és a nő szövetségében – mondta Király Nóra.

Férfiak Klubja: Az iparosodás óta a férfiak alulbecsülik a családban betöltött szerepüket

Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója és elnöke arról beszélt: úgy érzékelik, hogy az iparosodás óta a férfiak alulbecsülik a családban betöltött szerepüket. „A mi karakterünk végzetesen elkezdett hiányozni” a minta átadásából – mondta. Azt is mondta, hogy a férfinak nem egyedül kell eltartania a családot, hanem a nővel közösen, és ha az együttműködés hiányában megbomlik a magánélet, akkor mindennek az értelme odavész. Szerinte reményt kell kelteni, és ők a férfiakat motiválják: férfi értékek nélkül nincs jövő, és a jövő otthon épül. A Kárpát-medencében mindenhol diófát akarnak ültetni. Ez a növény szerintük azért is szimbolikus, mert hinni kell benne, ugyanis sok idő, amíg termőre fordul – mondta az elnök. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.