Donald Tusk üzent: a lengyel kormány saját stratégiáját vagy a Kreml tervét hajtja végre?

külföld
2017 november 20., 05:42
comments 56

Túlságosan is rímelnek a varsói kormány döntései Oroszország érdekeivel, írta vasárnapi Twitter-posztjában Donald Tusk, korábbi lengyel miniszterelnök. Az Európai Tanács elnökének üzenete úgy szólt, hogy 

„feszült vita Ukrajnával, elszigetelődés az Európai Unión belül, elmozdulás a jogállamiságtól és a bírói függetlenségtől, támadás a nem kormányzati szektor és a szabad sajtó ellen. A kormánypárt stratégiájáról vagy a Kreml tervéről van szó? A kettő túlságosan hasonló ahhoz, hogy nyugodtan alhassunk.”

link Forrás

Tusk nem maradt válasz nélkül: Beata Szydlo lengyel miniszterelnök szerint Tusk az Európa Tanács elnökeként nem tett semmit országáért, csak arra használja posztját, hogy támadja a lengyel kormányt. Emlékezetes: csak Lengyelország szavazott az ellen az uniós tagállamok közül, hogy Donald Tuskot két és fél évre újraválasszák az Európai Tanács élére. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.