Donald Tusk üzent: a lengyel kormány saját stratégiáját vagy a Kreml tervét hajtja végre?

2017 november 20., hétfő 5:42
57

Túlságosan is rímelnek a varsói kormány döntései Oroszország érdekeivel, írta vasárnapi Twitter-posztjában Donald Tusk, korábbi lengyel miniszterelnök. Az Európai Tanács elnökének üzenete úgy szólt, hogy 

„feszült vita Ukrajnával, elszigetelődés az Európai Unión belül, elmozdulás a jogállamiságtól és a bírói függetlenségtől, támadás a nem kormányzati szektor és a szabad sajtó ellen. A kormánypárt stratégiájáról vagy a Kreml tervéről van szó? A kettő túlságosan hasonló ahhoz, hogy nyugodtan alhassunk.”

Tusk nem maradt válasz nélkül: Beata Szydlo lengyel miniszterelnök szerint Tusk az Európa Tanács elnökeként nem tett semmit országáért, csak arra használja posztját, hogy támadja a lengyel kormányt. Emlékezetes: csak Lengyelország szavazott az ellen az uniós tagállamok közül, hogy Donald Tuskot két és fél évre újraválasszák az Európai Tanács élére. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt