Donald Tusk üzent: a lengyel kormány saját stratégiáját vagy a Kreml tervét hajtja végre?

Túlságosan is rímelnek a varsói kormány döntései Oroszország érdekeivel, írta vasárnapi Twitter-posztjában Donald Tusk, korábbi lengyel miniszterelnök. Az Európai Tanács elnökének üzenete úgy szólt, hogy 

„feszült vita Ukrajnával, elszigetelődés az Európai Unión belül, elmozdulás a jogállamiságtól és a bírói függetlenségtől, támadás a nem kormányzati szektor és a szabad sajtó ellen. A kormánypárt stratégiájáról vagy a Kreml tervéről van szó? A kettő túlságosan hasonló ahhoz, hogy nyugodtan alhassunk.”

Tusk nem maradt válasz nélkül: Beata Szydlo lengyel miniszterelnök szerint Tusk az Európa Tanács elnökeként nem tett semmit országáért, csak arra használja posztját, hogy támadja a lengyel kormányt. Emlékezetes: csak Lengyelország szavazott az ellen az uniós tagállamok közül, hogy Donald Tuskot két és fél évre újraválasszák az Európai Tanács élére. (via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.