Mészáros Lőrinc gyerekei radioaktívhulladék-tárolót építhetnek

gazdaság
2017 november 20., 13:29
comments 289

A Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában álló FEJÉR-B.Á.L. Zrt. konzorciuma nyerte a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. radioaktívhulladék-kezelésre és -gyűjtésre kiírt közbeszerzését. A cég nevét a három testvér, Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc nevének kezdőbetűjéből állították össze. 

A konzorcium másik tagja a West Hungária Bau Kft., amellyel Mészárosék korábban a Nemzeti Lovarda építését is megkapták. A West Hungária Bau tulajdonosa, Paár Attila volt az, aki 2015-ben megvette Tiborcz Istvántól a közbeszerzéseken szárnyaló Eliost. 

A két cég konzorciumának most 835,6 millió forintért kell csarnokot, konténmentet és kapcsolódó infrastruktúrát kialakítania a Radioaktív Hulladékokat Feldolgozó és Tároló kapacitás-felszabadítás, biztonságnövelés következő ütemének végrehajtásához a Pest megyei Püspökszilágyon.

A nyílt eljáráson Mészárosék mellett a MECSEKÉRC Környezetvédelmi Zrt. adott még be ajánlatot. 

A hvg.hu emlékezetett arra, hogy a két éve alapított Fejér-B.Á.L. Zrt. tavaly nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősítését, ez azt jelenti, hogy Mészárosék építőipari cége kaphat megbízásokat az erőműben is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.