Öngyilkos lett egy katona a szolnoki lőgyakorlaton

Honvédségi forrásokból úgy értesült a Magyar Nemzet, hogy múlt kedden lőgyakorlat közben lett öngyilkos egy katona Szolnokon. A lap úgy tudja, hogy a szentesi katona saját fegyverével vetett véget életének. Bár megkeresték a Honvédelmi Minisztérium, az a napilapnak nem válaszolt. A Magyar Nemzet többek közt arról is érdeklődött, hogy "igaz-e a híresztelés, miszerint a honvédség állományával foglalkozó pszichológusok korábban már felhívták a figyelmet: a katonák leterheltsége, alulfizetettsége, és nehéz munkakörülményeik miatt megnövekedhet az öngyilkosság veszélye a köteléken belül."

A Magyar Nemzet informátora szerint az elmúlt egy évben három-négy öngyilkosságot hajtott végre magyar honvéd szolgálatteljesítés közben. Ebből egy vagy két tragédia a koszovói Kfor-missziónál történt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.